Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Της Ελευθερίας Στενού

Η Ικαρία είναι ένα μικρό νησί, το οποίο είναι απομακρυσμένο από την Αθήνας, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να γεννιούνται καινούρια προβλήματα. 

 Προβλήματα που απασχολούν κυρίως ένα νησί είναι οι συγκοινωνίες, οι βρώμικες παραλίες, τα ζώα, τα κτήματα καθώς και ο τουρισμός. Εγώ πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα είναι τα νοσοκομεία και οι γιατροί. Στο νησί μου το πρόβλημα αυτό είναι από τα μεγαλύτερα! Υπάρχει έλλειψη από ιατρικό προσωπικό καθώς και από μηχανήματα  που είναι απαραίτητα για κάποιες εξετάσεις. Τα σοβαρά περιστατικά που συμβαίνουν μέρα με τη μέρα στο νησί μας και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τους ιατρούς και τα ιατρεία της Ικαρίας φοβίζουν και τρομάζουν όλο και πιο πολύ του κατοίκους της. 
                                                                                                                                                                            Στο νησί πραγματοποιούνται συχνά διαμαρτυρίες, συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. Στην Ικαρία υπάρχουν μόνο ένα νοσοκομείο και ένα κέντρο υγείας στον Άγιο κήρυκο και στον Εύδηλο αντίστοιχα, τα οποία έχουν ελλείψεις από προσωπικό. Έτσι σε δύσκολες και σοβαρές περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει να μεταφερθούν άμεσα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζεται λίγη τύχη. Πρέπει να υπάρχει πλοίο και καλές καιρικές συνθήκες για να μπορεί να προσγειωθεί αεροπλάνο ή σε έκτατες περιπτώσεις ελικόπτερο.                                                  
 Πέρσι στο νησί κυκλοφορούσαν πολλές ιώσεις οι οποίες κυρίως περνούσαν σε παιδιά και όταν χειροτέρευαν χρειαζόντουσαν μεταφορά σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ήδη είχαν σημειωθεί τουλάχιστον πέντε περιστατικά που χρειάστηκαν ελικόπτερο για να μεταφερθούν οι ασθενείς εκτός Ικαρίας.                                                                                          Προς το παρόν δεν έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό που να έχει στοιχίσει την ζωή κάποιου αλλά όλοι οι κάτοικοι εύχονται να γίνει όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάτι για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού!! 


                                                    pastedGraphic.png                                                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...