Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι του Όσκαρ Ουάιλντ


της Στέλλας Ραχμανίδου

''Τα βιβλία που ο κόσμος αποκαλεί ανήθικα είναι τα βιβλία που δείχνουν στον κόσμο τα ίδια του τα αίσχη'' - Οσκαρ Ουάιλντ


Ο Ντόριαν Γκρει είναι ένας γοητευτικός νέος που κατανοεί την ομορφιά του μονό όταν βλέπει το πορτρέτο που ζωγράφισε για αυτόν ο φίλος του , Μπάζιλ Χόλγουορντ. Συνεπαρμένος από την ομορφιά του πουλάει την ψυχή του για αιωνία νεότητα και ομορφιά. Επηρεασμένος από τον φίλο του , Λόρδο Χένρι Γουότον , ο Ντόριαν καταλήγει να έχει έναν ακόλαστο τρόπο ζωής που κρατάει κρυφό από την υψηλή κοινωνία. Το κάποτε όμορφο πορτρέτο του όμως φέρει τα σημάδια της φθοράς του.

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ είναι μια υπέροχη νουβέλα που όσο και να επαινείται σήμερα στην βικτοριανή εποχή χαρακτηρίστηκε ως ανήθικο και χρειάστηκε να αφαιρεθούν τουλάχιστον 500 λέξεις για να δημοσιευτεί Άλλα και μετά από αυτό οι κριτικοί της εποχής κακολόγησαν το μυθιστόρημα και τον συγγραφέα . Στην πραγματικότητα το πορτρέτο ήταν ένα ιδιοφυές βιβλίο με καλογραμμένους χαρακτήρες που μας δείχνει τα αίσχη της εποχής εκείνης μαζεμένα όλα στο πρόσωπο του «ήρωα» μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...