Του Γιώργου Βατούγιου
ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ Υλικά(για 100 άτομα περίπου):
10-12 κιλά ρύζι για πιλάφι
35 κιλά γίδα περίπου
4 κιλά χυμός ντομάτας
1-2 κιλά κρεμμύδια
δάφνι
μπαχάρι
αλάτι,πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καβουρδίζουμε το κρέας σε ενα καζάνι με τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας,όλα τα μυρδίκα και κατάλληλο νερό,για να βράσουν όλα μαζί(την άνοιξη το κρέας βγάζει περισσότερο νερό απ' ό,τι το καλοκαίρι).Όταν ψηθεί το κρέας,βγάζουμε το ζουμί και το βάζουμε σε ένα δοχείο για να φτιάξουμε το ρύζι.Καβουρδίζουμε πρώτα το ρύζι με βούτιρο σε ένα καζάνι και μετά προσθέτουμε το ζουμί απο το κρέας(οι αναλογίες καθορίζονται με το μάτι-περίπου 2 ποτήρια ζωμός,1 ποτήρι ρύζι).
Όταν βράζει το ρύζι,θέλει συνεχώς ανακάτεμα,για να μην κολλήσει.Μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγοτερο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Σερβίρεται ζεστό ζεστό.
Ιστορία για το γαμοπίλαφο
Την ιστορία μου την είπε ο Νίκος Βατούγιος.Το πρώτο του γαμοπίλαφο το έφτιξε στη βάφτιση των παιδιών του στο Αμάλου (στην αίθουσα). Το έφτιαξε μόνος του χωρίς βοήθεια και ήταν μέτριο,παρόλα αυτά όλοι έμοιναν ενθουσιασμένοι.Τη συνταγή του την έμαθε ένας άνθρωπος απο της Βρακάδες μεγάλος σε ηλικία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου