Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Η χρήση του Διαδικτύου

 της Άννας Λομβαρδά

Διαδίκτυο:  Είναι ένα παγκόσμιο σύστημα διασυνδεδεμένων δικτύων υπολογιστών οι όποιοι χρησιμοποιούν καθιερωμένη ομάδα πρωτοκόλλων για την σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση εκατομμύρια χρηστών σε καθημένη βάση για ολόκληρο των κόσμο.   






  


  Τα τελευταία χρόνια το διαδίκτυο έχει μπει στην καθημερινότητα μας, διότι πλέον μπορείς να κάνεις αγορές, συναλλαγές, ακόμα και πληρωμές λογαριασμών. Επίσης μπορούμε να έχουμε κάποιο είδος ψυχαγωγίας, ή να πάρουμε κάποιες πληροφορίες. Με τη χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας και στην καθημερινότητα μας έχουμε πρόσβαση στην διασκέδαση, στην πληροφόρηση και στην διευκόλυνση τις ζωής μας. Στο επίπεδο της διασκέδασης μπορούμε να δούμε κάποια ταινία, ακόμα ακούγοντας τραγούδια η παίζοντας ή κατεβάζοντας παιχνίδια.
Επίσης έχουμε πρόσβαση στην γνώση μέσω τις πληροφόρησης αυτό θα μπορούσε να είναι κάποιες ειδήσεις ή έρευνα, κάποιο βιβλίο η κάποιο  κείμενο. Με την εξέλιξη του διαδικτύου έχει διευκολύνει της ζωές όλων σε μεγάλο ποσοστό τόσο που πλέων μπορούμε και κάνουμε αγορές στο διαδίκτυο παραγγέλλοντας οτιδήποτε επιθυμούμε. Η αλληλογραφία μέσο e-mail και μέσο διαφόρων σελίδων και προφίλ που έχουμε δημιουργήσει, όπως το facebook η το twitter. Επίσης μπορείς να  κανείς κάποιου είδους πληρωμή υπηρεσιών όπως πληρωμή τραπεζικού λογαριασμού η κάποια συναλλαγή. Αλλά η μεγαλύτερη διευκόλυνση που έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια είναι η Τηλεργασία, μια καινούρια μορφή εργασίας που δίνει την δυνατότητα στους εργαζομένους να εργάζονται από το σπίτι η οπουδήποτε και όποια ώρα την ημέρα θελήσουν η μπορέσουν, δηλαδή, εργασία από απόσταση η οποία είναι η αντικατάσταση κάποιας μεταφοράς γραφείου ή κέντρο δουλείας μπαίνοντας στην θέση μια καινούρια αντικατάσταση εργασίας κάνοντας κάποια άλλη σύγχρονη μορφή τηλεπικοινωνίας από το διαδίκτυο όπως κάνοντας διαδικτυακές αγορές, αγοράζεις οτιδήποτε επιθυμείς φέρνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα στην πόρτα μέσο κούριερ. Όμως το διαδίκτυο μπορεί να μας διευκόλυνε τι ζωή αλλά δημιούργησε σοβαρές επιπτώσεις και προβλήματα όπως είναι η προπαγάνδα και παραπληροφόρηση από μη έγκυρες ιστοσελίδες, χάνεται η προσωπική επαφή με τους γύρο ανθρώπους κάνοντας συχνή επικοινωνία από ιστοσελίδες. Η συχνή και πολύ χρήση του διαδικτύου φέρνει ως αποτέλεσμα χαμένος χρόνος και κάποια σύμπτωμα εθισμού. Ένα μεγάλο πρόβλημα όμως είναι και ο διαδικτυακός εκφοβισμός αφορά ένα είδος εκφοβισμού κυρίως σε παιδία και έφηβους που δέχονται από την χρήση διαδικτύου. Και τέλος η πιο σοβαρή επίπτωση κάνοντας συχνή χρήση διαδικτυακών αγορών φέρνοντας ως αποτέλεσμα το κλείσιμο πολλών τοπικών επιχειρήσεων. Για αυτό οφείλουμε να περιορίσουμε των χρόνο στο διαδίκτυο και κάνοντας διάφορες δραστηριότητες, πιο συχνή επαφή με τους γύρο κόσμο, διασταύρωση πληροφοριών τέλος στον διαδικτυακό εκφοβισμό εκφράζοντας πιο όμορφα των ελεύθερο λόγο μας, Και τέλος ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...