Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η κόκκινη πυραμίδα, του Rick Riordan

                  

     Ο Κάρτερ και η Σέιντι είναι δυο αδέρφια που ζουν μια σχεδόν κανονική ζωή. Η Σέιντι ζει με τον παππού και την γιαγιά της στο Λονδίνο ενώ ο Κάρτερ ακολουθεί τον πατέρα του στα επιστημονικά του ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

  Ο Τζούλιους Κέιν είναι ο πατέρας των παιδιών. Πασίγνωστος αιγυπτιολόγος με ειδίκευση στα ξόρκια. Μια παραμονή Χριστουγέννων θα ανατινάξει μπροστά στα μάτια των παιδιών του την αιγυπτιακή πτέρυγα του Βρετανικού Μουσείου προσπαθώντας να καλέσει τον Όσιρι. Αντί όμως για τον θεό του Κάτω Κόσμου, προβάλλει μπροστά στα μάτια τους ο παντοδύναμος Σεθ, το μαύρο φίδι του Κακού, που τον φυλακίζει στην ανυπαρξία κι ετοιμάζεται να επιβάλει την εξουσία του στον κόσμο.
Οι μόνοι που μπορούν να τον σταματήσουν είναι ο Κάρτερ και η Σέιντι, παρέα με μια ομάδα αλλόκοτων ζωόμορφων μάγων. Αρκεί, βέβαια, να πάψουν να τσακώνονται και να πάρουν στα σοβαρά τις μαγικές τους δυνάμεις που σιγά σιγά τους αποκαλύπτονται... 


     Η κόκκινη πυραμίδα είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο γεμάτο με περιπέτεια και χιούμορ. Το βιβλίο είναι απολαυστικό γεμάτο με συμπαθητικούς χαρακτήρες. Έχει αρκετή δράση για αν σε κρατήσει καθηλωμένο για ώρες και την ίδια στιγμή σε διδάσκει για την μυθολογία της αρχαίας Αιγύπτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...