Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Περιήγηση στην Ιταλία


                                           
 της Εύας Καλλιμογιάννη

Η Ιταλία είναι μία χώρα στην  Ευρώπη και βρίσκεται στη Μεσόγειο. Το νότιο μέρος της Ιταλίας έχει μεσογειακό κλίμα ενώ ο Βορράς αγγίζει τις Άλπεις! Έχει πολλές ωραίες πόλεις, χωριά και φυσικά τοπία.
Και πρώτα από όλα  η Ρώμη,  «η αιώνια πόλη>: Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα της Ιταλίας. Επειδή υπήρχε η αρχαία Ρώμη, υπάρχουν πολλά  ωραία αρχαία αξιοθέατα όπως το Κολοσσαίο , ο Παλατίνος λόφος , το Πάνθεον και η Ρωμαϊκή αγορά .
Μια άλλη ωραία γραφική πόλη είναι η Βενετία. 
Η Βενετία είναι μία πόλη χτισμένη σχεδόν πάνω στο νερό και είναι γεμάτη κανάλια τα οποία μπορείς να τα διασχίσεις με μία βαρκούλα (γόνδολα).
Το Μιλάνο είναι μια εξίσου όμορφη πόλη. Είναι μια μοντέρνα πόλη στην οποία η μόδα παίζει σημαντικό ρόλο, για αυτό υπάρχει και το MILANO FASHION SCHOOL.

Υπάρχουν πολλές ακόμα ωραίες πόλης στην Ιταλία, η Φλωρεντία με τα παλιά κτίρια, η Νάπολη, που είναι σημαντικό λιμάνι, η Πίζα με τον διάσημο πύργο… Αλλά να μην ξεχνάμε τα ελληνόφωνα νησιά της κάτω Ιταλίας!
Στα μουσεία μπορεί να θαυμάσει κανείς τα υπέροχα έργα της Αναγέννησης, από καλλιτέχνες όπως ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο Ραφαήλ, ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος έχει ζωγραφίσει και τη γνωστή τοιχογραφία στον θόλο της Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...