Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τα ζώα έχουν ψυχή


της Μικέλας Τσιμπίδου


 Τα ζώα είναι πολύ σημαντικά για τον πλανήτη μας παρόλα αυτά πολλές φορές πέφτουν θύματα κακοποίησης από τους άμυαλους ανθρώπους που δεν σέβονται την φύση και πιστεύουν πως τα ζώα είναι άψυχα αντικείμενα και για αυτό μπορούν να τα κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις ουσιαστικές ανάγκες τους και για να έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
 Στο νησί μας όπως και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας δυστυχώς υπάρχει μεγάλο ποσοστό κακοποίησης ζώων από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που συνήθως έχουν οπισθοδρομικές αντιλήψεις ή από νεότερες γενεές που περνούν το θέμα της ιδιοκτησίας ενός ζώου επιπόλαια. Τα ζώα έχουν ανάγκη από καλή τροφή, φρέσκο νερό, στεγή για να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες που να είναι επαρκή το μέγεθος τους, φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία ασθενειών, επίσης θέλουν συντροφιά και παιχνίδι για την ευχαρίστηση τους. Όπως και οι άνθρωποι έτσι και τα ζώα έχουν βασικές ανάγκες που είναι δύσκολο να παραλείψουμε. Η κακοποίηση τω ζώων παθητική ή ενεργητική τιμωρείται από τον νόμο με μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης.
  Τα ζώα δεν έχουν φωνή για να μας πούνε τι νιώθουν, γίνε η φωνή τους για να σταματήσει αυτό το βασανιστήριο προς τις αθώες ψυχές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...