Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Συριακός πόλεμος




της Κατερίνας Καστανιά

  Πρόκειται για μία εσωτερκή βίαιη σύγκρουση στη Συρία. Παρόλο που ξεκίνησε ως εμφύλιος, έχει εξελιχθεί σε έναν πόλεμο όπου εμπλέκονται η Ρωσία, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς καθώς και πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, με στόχο την εκμετάλευση του συριακού υπεδάφους.
  Η κάθε πλευρά υποστηρίζει κάποιο διαφορετικό λόγο για την έναρξή του, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις συνέπειές του. Από το 2011 μέχρι σήμερα τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, περισσότεροι από το μισό πληθυσμό της χώρας έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους λόγω των συνθηκών και η Συρία, από μια χώρα με πολιτισμό έχει πλέον μεταλλαχθεί σε ένα τεράστιο σωρό από τσιμέντο. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όμως, υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται την ανάγκη αυτών των ανθρώπων να προσφύγουν σε ανεπτυγμένες χώρες για μια καλύτερη διαβίωση. Έτσι, προκειμένου να τους παρέχουν ένα <ασφαλές> ταξίδι, ζητούν ως αντάλλαγμα τεράστια χρηματικά ποσά. Στοιβάζουν όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες και ανθρώπους σε βάρκες που σπάνια καταφέρνουν να φτάσουν στον προορισμό τους... Όσοι έχουν την <τύχη> να φτάσουν σε κάποια χώρα, τότε αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως το ρατσισμό που δέχονται από τους πολίτες καθώς και άθλιες συνθήκες διαβίωσης.
 Κάθε φορά που στρεφόμαστε εναντίον αυτών των ανθρώπων και τους αντιμετωπίζουμε ως "πρόβλημα", ας σκεφτούμε όσα έχουν περάσει και ας έρθουμε στη θέση τους, αφού κάλλιστα θα μπορούσαμε να είμαστε σε αυτή. Λοιπόν...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...