Του Γιώργου Βατούγιου
KΑΘΟΥΡΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πήζουμε το γάλα (κατσικίσιο ή πρόβειο) αμέσως
μετά το άρμρεγμα με πυτιά που βγάζουμε από το
μουλί του ζώου (κομμάτι εντέρου στο κάτω μέρος
της κοιλιάς που ενώνεται με το χοντρό έντερο).
Μετά από 1 1/2 ώρα,τσιροκόβουμε το γάλα
βγάζουμε τον τσίρο) και το βάζουμε στην
τσαντίλα(τουλουπάνι) για να στραγγίσει.
καθούρα είναι έτοιμη,ενώ τον τσίρο τον
φτιάχνουμε μυζήθρα σε 1-1 1/2 ώρα.
Ιστορια για τη καθούρα
Την Ιστορία μου την είπε η Σοφία Πάλλη από το Αμάλου που της την έμαθε ο άντρας της Γιώργος Βατουγιος. Την πρώτη φορά την εκανε με τον άντρα της και βγήκε ωραίο. Την επόμενη φορά το έκανε μόνη της και βγήκε και αυτό καλό.Από τότε μπορούσε και το κάνει μόνη της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου