Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Tο σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές-Βιβλίο

Της Ελευθερίας Στενού      
Image result for το σεντούκι με τις πέντε κλειδαριές  

 Το αγαπημένο μου βιβλίο ,το οποίο το είχα διαβάσει όταν ήμουν Ε’ δημοτικού αλλά παραμένει αγαπημένο είναι "το σεντούκι με τις 5 κλειδαριές". Το έχει γράψει ο Ευγένιος Τριβιζάς , ένας από τους πιο σπουδαίος συγγραφείς παιδικών παραμυθιών .                                                                           
           Το βιβλίο αυτό είναι σχετικά μικρό, αλλά έχει αρκετή δράση ,αγωνία και μυστήριο!!! Ένας βασιλιάς σκηνοθετεί τον θάνατο του έτσι ώστε να αναθέσει σε έναν τυχαίο άνθρωπο το ψάξιμο ενός θησαυρού ,ο οποίος όμως δεν ανήκει στον ίδιο αλλά σε έναν παππού  ο οποίος πριν πολλά χρόνια τον είχε παρακαλέσει να κρατήσει τον χάρτη του σεντουκιού. Ο βασιλιάς είχε γράψει την διαθήκη του και έλεγε πως τον χάρτη θα το έπαιρνε κάποιος μετά από κλήρο!!! Αυτός που νίκησε ήταν ένας κουρδιστής πιάνων ο οποίος προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία ταξιδεύοντας σε όλη σχεδόν  την Ελλάδα ,ακόμη και στην Σάμο έφτασε!!! Ενώ όμως ταξιδεύει για να μαζέψει πληροφορίες ένας άγνωστος προσπαθεί να τον σαμποτάρει. Ύστερα  από  μια ξεκαρδιστική περιπέτεια ο κουρδιστής πιάνων καταφέρνει να συγκεντρώσει και τα 5 κλειδιά του μπαούλου, αλλά μόλις πάει να το ανοίξει εμφανίζεται ξαφνικά ο άγνωστος που ήθελε να τον σκοτώσει και ξοπίσω του ο βασιλιάς . Τότε ο άγνωστος αποκαλύφθηκε  και όλοι ξαφνιασμένοι είδαν ότι ήταν ο μπάτλερ του βασιλιά ο οποίος  είχε νευριάσει μαζί του επειδή δεν έγραψε σε εκείνον τον θησαυρό!!!                                                                                                   
           Στο τέλος όταν άνοιξαν το σεντούκι είδαν πως ο θησαυρός ήταν ένα μπουζούκι το οποίο ήταν σημαντικό για τον παππού, δηλαδή του πραγματικού του ιδιοκτήτη επειδή ήταν το μόνο που ένωνε τα 5 εγγόνια του. Ο παππούς είχε μοιράσει τα 5 κλειδιά στα εγγόνια του έτσι ώστε να μπορέσουν να συναντηθούν και να συνεργαστούν και τα 5 για την ανεύρεση του ιερού αυτού κειμηλίου!!!

           Είναι ένα εντυπωσιακό βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σκέψεις για το ρατσισμό

                     της  Εύας Καλλιμογιάννη Φυλετικοί ρατσισμοί υπήρχαν από την αρχή αυτού του κόσμου αλλά ενώ ο κόσμος εξελίσσεται κ...