ΧΟΡΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ / ΜΑΡΑΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
( Μία παραδοσιακή συνταγή της Ικαρίας)
Υλικά:
- Χόρτα...της αρεσκείας μας
- Λάδι
- 1 Κρεμμύδι
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι
- 1 αυγό
- Μπέικιν πάουντερ
- ...και φυσικά νερό
Εκτέλεση:
Αφού πλύνουμε καλά και κόψουμε τα χόρτα μας , ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί στο τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Καθώς τα χόρτα τσιγαρίζονται αρχίζουν και βγάζουν ένα υγρό...Μόλις λοιπόν το πιούν εμείς έχουμε είδη φτιάξει ένα κουρκούτι με το αλεύρι, αλάτι, το αυγό, μπέικιν πάουντερ και νερό. Ρίχνουμε και τα χόρτα μέσα (εφόσον έχουν κρυώσει λίγο) και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Ύστερα βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε κουταλιές-κουταλιές από το μίγμα. Στα μισά του τηγανίσματος γυρίζουμε τους χορτοκεφτέδες μας από την άλλη πλευρά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
Μόλις είναι έτοιμοι τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Από Καλλιόπη Μακρή....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου